...Reiser

Up

En rundtur til Nederland
og stopp på Internationalt Venture-treff 2006..

clip_image002

En liten reisebeskrivelse fra Ole & Aud medlem nr 303 og en 1200 mod 84.

clip_image004

Vi bestemte oss for å ta en tur nedover Europa med vår Venture. Etter som tiden nærmet seg ble vi enig om at vi måtte skaffe oss en henger for vi ville bruke telt på en del av turen. Skulle vi innom treffet var dette et must..Denne ble snekret sammen i all hast, men du verden kor den funka!
 
 
 
 Turen vår gikk via Gøteborg til København. Nyhavn måtte vi innom igjen for litt mat og godt drikke og bare nyte folkelivet der.. Ble sittende sammen med mc folk fra Vigra den kvelden..

 Vi hadde staket ut kursen mot Rødøyhavn for å ta fergen over til Tyskland og komme oss ut på kysten av Nederland så fort som mulig.

clip_image006

Vårt møte med den nederlandske kysten var alt annet enn vi hadde forestilt oss, her var det endeløse åkere og vindmøller så langt øyet rakk. (PS! hvor var det overbefolkede landet vi alltid hører om, det var i alle fall ikke her.)

Det morsomme her nede er at er kornet litt høyt kan du overse mange små og idylliske tettsteder.. Vi fant noen av dem med en fantastisk imøtekommenhet og gjestfrihet..

clip_image008
clip_image010

Før vi kjørte ut på Afsluit Dijk, den ytterste dike, stoppa vi i en liten idyllisk by Makkum. der det maritime var fremtredende. Middag på slusekanten ble et morsomt minne for oss..

Etter privat innkvartering og besøk på ”gubbebenken” om morgenen var vi klar for turen over diket..

Firefelts motorvei og hav så langt du ser..
+ 38 grader Celsius

clip_image012
clip_image016

Småbåthavnen i Lelystad

Har noen gått 10 m opp bakken fra parkeringsplassen for å komme til småbåthavna.???????

En times tid før vi nådde treffplassen fredags ettermiddag ble vi vinket inn av en politiet som ville sjekke vekt og papirer på vårt farkost. Dette ble et hyggelig møte med politiet, som ønsket oss god tur videre til treffet..  
 
 

Vi ankom treffplassen etter litt leiting, godt skilta, he he. Takk Svein Kåre… Her var grillfesten kommet godt i gang for de som kom tidlig. Vi fikk registrert oss og fikk hver vår tallerken med grillmat. Dette var bra, men så var det det kalde ølet da og innveksling til ”Donald penger”…… Hyggelig å treffe de norske deltakerne som viste seg å være 16 personer, 7 stk på venture og 2 ”gulving” og en tysk plast kasse… (alle vet vel hvem vi retusjerte vekk sist..)

Vi fikk samla oss og satt opp telt på en fin teltplass. Et minus må settes til sanitæranlegget, det var dårlig. Utpå kvelden fikk vi høre at det hadde vært smalhans med frokost på morgenen for dem som kom på torsdag, dette må vi kunne få til bedre neste år.

Uten å sitte på fakta var det anslått ca 190 personer på treffet, med folk fra alle nordiske land samt de fleste europeiske land. (4 personer fra Slovakia).
 
 
 
 Lørdag startet med en grei frokost, før det ble annonsert fellestur, der 10 og 10 sykler kjørte i puljer, beskjed fra onkel politi. Dette hadde vært en fin tur med omvisning og litt servering. Vi som ikke ble med dro inn til Borculo for en liten rusletur, en pen liten by.. Vel hjemme ble det klargjort for den store festen der det var mye god mat og taler samt overrekkelse av gaver til de nederlandske vertene. På grunn av varmen var folk kjappe med å finne seg bord ute i hagen etter middagen. Det var dansemusikk og mye moro utover kvelden, pausemusikken tok Bjørn seg av og det slo godt an….

Kvelden forløp rolig for de fleste av oss unntatt for Margrete som falt ned fra luftmadrassen, men det endte visst godt.

Vi hadde vel alle tanker for turen på søndag,

(Bilde av oss alle)

De første starta kl 06.15 for å rekke danskebåten søndag ettermiddag, men de fleste av oss koste oss med en god frokost og litt småprat ute før vi brøt opp og begynte på veien hjemover.

 

En kommentar til treffet:

 

Kjekt å treffe ”venturere” fra mange land, ei minneverdig helg med masse godt humør og

et greit arrangement.

clip_image018
clip_image020
clip_image022

For oss gikk turen nordover igjen retning den tyske kyst-stripa ut til Cuxhaven.

Vi tok fergen over Elbe, på veg opp mot den danske vestkysten der vi nøt noen fine dager på kritthvite strender

For selv en Venturist må sove....

 

 

Hilsen Ole og Aud..